Onze collectie cashmere producten – Inez Cashmere - Inez Cashmere

Over ons

'Cashmere works for anyone, during every season of the year.'

 

Fashion is a form of art. You’re the artist. In staat te overdonderen. Te verbazen, te fascineren met klasse, met verfijning. Om te inspireren, zoals de Mona Lisa generaties kunstenaars inspireert. Fashion is dé manier om te laten zien wie jij bent, waar je voor staat, wat je in huis hebt. Zonder dat je hier een woord aan vuil hoeft te maken. Zoals Yves Saint Laurent eens zei: ‘Dressing is a way of life’. Je hebt maar één leven, met onze kwalitatief hoogstaande cashmere producten — passend bij elke gelegenheid, draagbaar in elk seizoen — haal je er alles uit wat erin zit.

 

100% Cashmere

 

Cashmere is de Rolls Royce onder de wolsoorten. De wol staat symbool voor luxe, is hét toonbeeld van kwaliteit. Cashmere heeft een rijke geschiedenis. In de Romeinse tijd pronkten de welvarendste al met de stof. Cashmere was een bevestiging van hun sociale status; alleen aristocraten hulden zich erin. Het materiaal is vernoemd naar de Indiase provincie Kasjmier, maar komt ook uit Mongolië, China en Pakistan. Waar de geit —verantwoordelijk voor de wolsoort — hoog in de bergen leeft. Ter bescherming tegen de kou heeft ons favoriete dier een dunne, isolerende haarsoort ontwikkeld. Cashmere wordt gemaakt van de haren onder de kin en buik van de geit, waar de vacht zo zacht als dons is. De wol is zo exclusief omdat de berggeit slechts één keer per jaar op die plekken geschoren wordt.

 

Kwaliteit

Cashmere is als een goede wijn die moet rijpen; het materiaal wordt zachter met het verstrijken van de tijd. Dit gebeurt door de stof te dragen en te wassen met de hand. Top kwaliteit cashmere, waar Inez uitsluitend mee werkt, wordt niet gemengd met andere materialen en gaat jaren mee. Cashmere vezels zijn langer en zwaarder dan die van reguliere wol, daarom slijten onze producten veel minder snel. Dat maakt jouw cashmere kledingstuk een investering, draagbaar tijdens elk seizoen. Cashmere is een natuurproduct, in staat zich aan te passen aan de weersomstandigheden. In de winter werkt de stof isolerend, in de zomer verkoelend. Gehuld in de luxe wol steel je niet alleen de show, maar blijf je het hele jaar door op temperatuur.

 

Finishing Touch

Accessoires van Inez maken elke outfit af, tot in de puntjes. De sjaals en poncho’s werken als een designertas; de finishing touch die de desbetreffende outfit de chique uitstraling geeft waarnaar we allemaal snakken. Een simpel broekpak, een eenvoudige trenchcoat, stijl dit af met een Inez sjaal of poncho and you will look like a million dollars.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »