ELZE-MIEKE . 31 Januari 2017 . 3 comments

Inez goes New York!

Elze Mieke was voor Inez Cashmere in 'the Big Apple'. Lees hieronder meer over haar ervaring.

In alle vroegte rijden we naar Schiphol. Het is nog aardedonker buiten en het dashboard van de auto geeft aan dat het -2 is. 

Ik zie nu al op tegen het moment dat ik de heerlijk verwarmde auto uit moet, maar gelukkig heb ik mijn zwarte Inez sjaal om die me wat moed geeft. 

Als we eenmaal in het vliegtuig zitten kan ik me eindelijk écht ontspannen. Ik zet een filmpje op, wacht op m'n drankje en zet m'n stoel in de relax stand. Mijn Inez sjaal heeft inmiddels de functie van een sjaal ingewisseld voor de functie van een extra dekentje. De sjaals zijn zo warm en groot dat ik er makkelijk onder kan kruipen! 

 

Rond 12:00u lokale tijd pakken we de taxi naar het hotel. Als snel zien we de typisch Amerikaanse houten huizen in de verschillende wijken. Het zien van deze wijken geeft mij op de één of andere manier altijd een euforisch gevoel. Het gevoel van 'het is écht zoals in de films'. Wat het nu allemaal nog filmischer maakt zijn de kerstversieringen en lichtjes waarmee de inwoners hun huizen en voortuinen hebben versierd. Ik waan me heel even in de film 'Home Alone'. 

Goed, waar was ik.. We naderen het hotel en zien dat de gevel van het hotel prachtig versierd is met enorme kerstkransen met daarin honderden lichtjes. Als we naar binnen lopen wacht ons een prachtige lobby met een enorme versierde kerstboom. Ik voel me alweer helemaal een Amerikaanse en denk bij alles wat ik zie 'oeh, gorgeous', 'lovely', 'stunning', 'amazing', 'so pretty', met andere woorden kostte het me hooguit 5 minuten om me hier weer geaard te voelen. We checken in en besluiten onze spullen te droppen in onze hotelkamer om zo snel mogelijk weer van deze prachtige stad te kunnen genieten. 

Ik voel me altijd licht zenuwachtig om de deur van een hotelkamer te openen. Geen idee wat voor afwijking dit is, maar ik ben altijd té nieuwsgierig denk ik. Ik zou het willen omschrijven als een soort 'kerstpakket-gevoel'. Je krijgt een groot pakket en je bent direct ontzettend benieuwd wat er achter die 'kartonnen deurtjes' zit.... 

Allright..... Het hotel zit dus op Park Avenue en nadat we de deur van onze hotelkamer/kerstpakket open doen zien we niet alleen een heerlijke kamer, maar zien we door het raam voor het voeteinde van het bed het geweldige uitzicht over het in kerst gehulde Park Avenue. 'Breathtaking' menen mijn Amerikaanse gedachten te zijn geweest. 

Na een paar keer op het kingsize bed gesprongen te hebben ter goedkeuring, verlaten we de kamer en struinen we al snel door de straten van The Big Apple. 

De stad lijkt werkelijk waar op een levend sprookje. Alle warenhuizen en andere winkelpanden zijn prachtig versierd, overal zie je kerstbomen, sprookjesachtige taferelen en lichtjes. Één van de mooiste plaatjes vond ik toch wel de welbekende super grote kerstboom met alle gekleurde lichtjes bij Rockefeller Center achter de schaatsbaan. Zo nostalgisch! 

Het is mijn tweede keer in New York en wat ben ik daar blij om! De eerste keer dat ik in New York was, was in de herfst van 2015. Wij hadden toen bijzonder warme herfstdagen en dat maakt veel lopen toch aangenamer. 

Deze zonnige winterdagen in New York zijn mooi, maar bizar koud! 

Als je voor het eerst naar New York gaat raad ik je ook echt aan om tijdens een iets minder drukke periode van het jaar te gaan, dit omdat de rijen bij alle highlights ontzettend lang zijn en mensen bij bijvoorbeeld de ferry naar het Vrijheidsbeeld gemiddeld 2 uur in de vrieskou staan. 

De vijf dagen dat wij er nu waren hebben we toch weer veel kunnen doen en zien, maar we hebben er ook voor gekozen geen uren in de rij te gaan staan om de highlights allemaal nog een keer te zien. 

We hebben alle tijd genomen om te wandelen door de stad, te winkelen en te eten, veel te eten. Bovendien zijn we van Starbucks naar Starbucks gehopt om ons intern een beetje warm te houden. Ik ben iemand die erg van fashion houd, dus ik had een ruime collectie Inez sjaals bij me om bij iedere outfit een matching sjaal te hebben. Het mooie is dat deze sjaals unisex zijn en ik dus een partner heb die ook alle kleuren inmiddels wel een keertje gedragen heeft! Tsja, met dit winterweer zou ik ze willen omschrijven als een soort life saver, een item waarmee ik al m'n oufits af kan stylen én die me dan ook nog eens lekker warm houdt! 

Het moment van de waarheid... 00:00, ofwel, New Years Eve in New York! Man, wat was dit een happening! 

Zeker drie uur lang in de vrieskou, in een zogenaamde box op 7th street met onze neus naar de Ball Drop 2017, Times Square. Ik krijg nog kippenvel als ik in m'n hoofd het geluid terughaal van het aftellen van tien naar nul. Al die mensen, al die stemmen, wat een gelukzalig gevoel. 

Ja, 2017, ik ben klaar voor je! 

Hier een lijstje van onze favoriete spots en highlights die je moét zien! 

Highlights:  

 • Rockefeller Center 
 • Vrijheidsbeeld / Manhattan Skyline
 • Brooklyn Bridge
 • Flatiron Building
 • Saks Warehouse / Macy's / Bergdorff and Goodmann 
 • 5th Avenue / Broadway / Times Square
 • Little Italy 
 • China Town
 • 911 memorial / financial district / Wall street
 • Central Park
 • Soho 
 • Upper Manhattan 
 • High Line / Meatpacking District / Chelsea Market 

 

Spots:

 • Plaza Hotel tegenover Central Park. Hierin zit een fantastische food market.
 • The Boathouse, restaurant aan het water in Central Park. 
 • Sarabeth's, tegenover Central Park. Heerlijke ontbijtjes!
 • Eataly, gelegen naast het Flatiron Building. Een geweldige en grote Italiaanse speciaalzaak en eterij 
 • The Sky Room, voor heerlijke cocktails en een geweldig uitzicht
 • Magnolia Bakery, bekend om haar cheesecake en sweets
 • Paris Baguette, lekkere taartjes!
 • Le Pain Quotidien, voor een heerlijk biologisch ontbijtje, lunch of gewoon een cappuccino met tussendoortje
 • Gelso & Grand, ons favoriete Italiaanse restaurant in Little Italy
 • Chipotle, een keten voor de snelle, prima, Mexicaanse hap
 • V Burger, voor de snelle healthy hap
 • Lindy's, een bijzonder typisch Amerikaans tentje waar je kunt eten, exact zoals in de film

 

Skippen

 • Maze, het restaurant van Gordon Ramsay. Eten is ok, maar te weinig sfeer en beleving!

 Tip

 • New York is een stad waar je veel zult lopen, dus denk eraan om comfy schoenen mee te nemen! 

 

Hotels waar we verbleven en een prettig verblijf hebben gehad

 • Waldorf Astoria 
 • Hilton 

 

3 comments

 • ROGIER- 01 FEBRUARI 2017 11:47

  Weer een hele leuke Blog!
  Wat er wordt ongeschreven herken ik helemaal. Ook zie ik bij de highlights en tips nog wel een aantal dingen die ik volgende nog zeker moet bezoeken, dus dank je wel daarvoor! :)
  Inez-Cashmere past uitstekend bij de uitstraling en temperaturen van de stad, dus de combinatie is super.
  Ik ben de afgelopen weken heel blij geweest met mijn twee sjaals die ik van jullie heb, want ze waren niet alleen eg warm, maar ik kreeg ook complimenten over hoe mooi ze eruit zien en hoe ze ruiken. Dank je wel!

 • KAN WAH- 31 JANUARI 2017 23:33

  Wow, dank voor het delen van deze mooie ervaring! Mooi geschreven, New York staat nu ook op mijn lijstje! Ik ben meer van Azië, vanwege het vele en gevarieerde eten :) nu ik de spots heb gelezen lijkt New York ook van velen markten thuis te zijn!
  Ik houd zelf wel van mode, maar kan daarin nog heel veel leren. Ik ben ook super blij met jullie blog hoe sjaals op verschillende manieren te kunnen dragen! Een 'klassieke man' als heb daar zeker van geprofiteerd! De sjaals van Inez zijn inderdaad lekker breed om ook als deken te gebruiken :) Ze voelen nog eens super lekker aan!

  En wat een fantastische ervaring, de jaarwisseling én kerst zo meemaken! Inez doet dit zo goed, inspiratie op doen op verschillende plekken van de wereld! Deze blog is zeker een mooie aanvulling op de Instagram fotocollectie! Ga zo door! Ik kan niet wachten op de herencollectie :)

  Wat Valerie schrijft herken ik, deels: ik zou ook alle sjaals willen hebben... wat een mooie en eerlijke kleuren, jullie designer verdient een prijs hiervoor! :) Aan de andere kant ben ik het niet met Valerie eens dat de sjaals een 'beetje te duur zijn'. Cashmere is geen goedkope stof. Mijn vorige sjaal was er een van Boss, een wel bekend en erkend merk waar je ook voor het merk betaal... Ik kan je vertellen uit ervaring Valerie, die van Boss kan lang niet tippen aan de sjaal van Inez die ik nu draag! Echt klasse!

 • VALERIE KOSTER- 31 JANUARI 2017 18:21

  Wauw jullie reizen rond heel de wereld. Inez wordt een echte lifestylebrand. Niet over de top maar perfect te combineren bij alle outfits. Fijn dat jullie ons meenemen in het leven van Inez. Elze-Mieke wat ben jij prachtig mens.! Ik ben geniet elke dag weer van mijn Inez sjaal. Kon ik ze me maar allemaal kopen, helaas een beetje te duur. Kijk uit naar jullie volgende collectie.

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »