MARITH IEDEMA . 06 December 2016 . 15 comments

A colorful Christmas

Kou kleurt wangen rood. In de lucht hangt de geur van dennennaalden, van versgebakken oliebollen. Op de straten transformeren plassen langzaam tot lagen ijs. Het duurt nu vast niet lang meer voor sneeuw Amsterdam wit zal kleuren.

Lees meer over de auteur van dit stuk

Feestverlichting zorgt voor die unieke uitstraling, de ‘kerstsfeer’ -dat gevoel van nostalgie. Herinneringen van vervlogen tijden bij het haardvuur met je familie en vrienden, de vloer bezaaid met cadeaus, spelen de kop op. Het is weer december – get ready to party.

 

Krijg jij uitslag van het hele ‘kerstgevoel’ -heb je een hekel aan dat geforceerde samenzijn, puur en alleen omdat het december is? Dat kan ik me goed voorstellen. Toegegeven: de ‘feestmaand’ is ook niet mijn favoriete tijd van het jaar. Geef mij maar de zomer. Juli, augustus. Heerlijk. Gelukkig is de oplossing simpel. Doe zoals ik jaren heb gedaan: laat je familie voor wat het is en boek een ticket richting de zon.

 ***

Wat je ook besluit. Over één ding zijn wij fashionliefhebbers het vast roerend eens: deze tijd van het jaar leent zich er uitstekend voor om jezelf van je beste kant te laten zien. Om alles uit de kast te trekken -om te shinen. Of je nou op de Canarische eilanden zit met een cocktail in je hand (yes, please), of bij je grootmoeder aan tafel, met voor je neus een bord met kalkoen gedrenkt in cranberrysaus: kerst is de tijd om op te vallen.

 It’s time to color up your christmas.

Zelfs de grootste scepticus moet toegegeven dat Amsterdam momenteel een plaatje is. Door de stad wandelen is een genot voor het oog. De kerstverlichting die reflecteert in het water van de grachten, de opgetuigde bomen. Een beetje kou mag de pret niet drukken. Gewoon een kwestie van warm aankleden en genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. Zoals de vele markten met warme versnaperingen die de temperatuur spontaan aangenaam maken.

De afgelopen dagen scheen de zon. Dat haalt het rauwe randje van de winter. Op grauwe dagen, waarin donkere wolken al het licht tegenhouden, en het verschil tussen dag en nacht verwaarloosbaar is, vind ik het moeilijk de positieve kanten van dit seizoen te zien. Het liefst sluit ik me binnen op –mijn voeten in sokken van cashmere gestoken, een grote mok chocolademelk binnen handbereik. De hele winter binnen blijven is uiteraard geen optie. Ik heb een manier gevonden om mijn dag op te fleuren. Juist als de weersomstandigheden niet om over naar huis te schrijven zijn hul ik me in warme kerstkleuren. Zoals de rode en groene sjaal van Inez Cashmere. Zij helpen mij de donkere winter door.

 

 

 

15 comments

 • GEMMA- 19 DECEMBER 2016 17:25

  Leuke blog!!
  Ik ben echt een superfan van Inez Cashmere! :-D

 • KAN WAH- 09 DECEMBER 2016 18:43

  Die rare herfst! Ondanks het zachte weer vandaag veel kijkcijfers getrokken met mijn fantastische shawl in het mooie Arnhem :) Ook zonder voldoende kou dus een fantastische accessoire!

 • TOM- 07 DECEMBER 2016 12:08

  Altijd heerlijk de winter en de kerst! En dan zeker als je deze kerst met zo'n geweldige sjaal van Inez kan lopen. Echt goed kashmir van een mooie kwaliteit is moeilijk te vinden, het is altijd toch mindere kwaliteit dan je denkt. Maar Inez heeft het, goede kwailteit voor een scherpe prijs! Dat zie je nergens. Topproducten en hopelijk komt er meer in de collectie.

 • ANNEKE- 06 DECEMBER 2016 21:18

  Super blij met mijn heerlijke warme zachte poncho van Inez.
  Van ierdereen super goede reactie gehad.

 • KAN WAH- 06 DECEMBER 2016 19:14

  Wat heb ik een hekel aan de herfst EN winter... Kou, neerslag, donker, files en had ik kou al benoemd? Het is pas herfst bah... Nu ik de eerste zinnen teruglees lijk ik niet bepaald het zonnetje in huis :) De blog van Marith slaat de spijker op zijn kop!
  Gelukkig heeft de fantastische shawl van Inez Cashmere de lach op mijn gezicht teruggehaald in deze (voor mij) nare jaargetijden. Door jullie shawl (en uiteraard mede door mijn briljante ingeving om deze te bestellen :-p) voelt deze periode aan als lente!
  Wat een top product hebben jullie geleverd! Warm, comfortabel en mooi! Ik ben een fan van Hugo Boss, maar Boss kan hier echt niet tegen op! Ook de foto's waarmee de producten worden geïntroduceerd zijn beter van Inez Cashmere! Hoop dat jullie in de toekomst ook bijvoorbeeld heren truien maken! Ik moet bekennen dat ik niet in het bezit ben van voldoende vrouwelijke genen om de ontvangst van het pakket te omschrijven! Wat een verrassing, fantastisch! Ook na de kerst zal deze functionele eyecatcher haar werk blijven doen! Daar maak ik dankbaar gebruik van :)
  Hartelijk dank dat jullie deze heerlijke, mooie en eerlijke producten aan de samenleving hebben geïntroduceerd! Een must have! De winter mag van mij verlengd worden tot de zomer :)

 • NETTY- 06 DECEMBER 2016 17:59

  Genieten
  Dát doe je met zo'n heerlijke cashmere sjaal!
  Daar bij mezelf ook nog getrakteerd op zo' n mooie poncho
  Wat wil je nog meer?!
  Ik weet het wel!
  Héérlijkkkkk

 • CHARLES- 06 DECEMBER 2016 13:59

  Winter brengt warme gevoelens boven. En het brengt mensen tot elkaar. Amsterdam is een stad om dat warme gevoel te krijgen. Lekker kerstshoppen en dan een kroegje induiken om de binnenkant te verwarmen. Eenmaal weer buiten sla je zo'n heerlijke cashmere sjawl om je heen. Nog leuker om er een weg te geven onder de boom. Iedereen blij!

 • JEROEN- 06 DECEMBER 2016 13:45

  Ik ben dol op de winter! Dan kan ik me namelijk uitdossen in allerlei verschillende laagjes kleding. En daar word ik blij van. En mijn neuwe wijnrode shawl van Inez prijkt steeds als kers op de taart boven op om al die laagjes compleet te maken. Heerlijk!

 • ROGIER- 06 DECEMBER 2016 13:35

  Ik heb mijzelf verwend met een mooie zwarte sjaal van Inez Cashmere. De kwaliteit is echt fantastisch en het straalt echt luxe uit! En om nog te vermelden: De doos inclusief het heerlijke luchtje maakt de gehele beleving compleet. Inez Cashmere dank je wel!

 • MIEKE- 06 DECEMBER 2016 13:27

  Leuke blog om te lezen! En inderdaad, Amsterdam ziet er zo prachtig uit tijdens deze feestdagen! Ik kijk uit naar de volgende blog en tot die tijd geniet tijdens deze koude dagen van m'n heerlijke warme Inez sjaal!

 • MAARTEN- 06 DECEMBER 2016 13:14

  Top kwaliteit en lekker warm. Zelfs 20% korting gekregen op mijn bestelling. Nu snel nog eentje halen voor mijn vriendin , anders ben ik hem de hele winter kwijt.

 • IEN- 06 DECEMBER 2016 13:05

  Super fijne sjaal voor de winterdagen en heel sjiek voor bij mijn avond soiree met kerst

 • ROBBIN- 06 DECEMBER 2016 12:49

  Heerlijk om
  Te lezen krijg helemaal zin in de winter en natuurlijk met me eigen sjaal van Inez

 • KARIN- 06 DECEMBER 2016 12:41

  Wat een heerlijke foto's. Zo krijg ik zowaar zin in de winter. Zijn die poncho's ook te krijgen in het rood?

 • PETER VAN OOSTEN- 06 DECEMBER 2016 12:40

  Prachtige foto's. Leuk om te lezen :)

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »